+

Εκτέλεση

  • Γλυκοκολοκύθα καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους 1 kg
  • Γαρίδες καθαρισμένες 16 τεμ.
  • Πράσο ψιλοκομμένο 100 γρ
  • Γάλα 100 ml
  • Φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους 150 γρ
  • Φύλλα κόλιανδρο
  • Κολοκυθόσπορος 30 γρ
  • Χυμό lime 2 τεμ.
  • Ξύσμα lime 2 γρ
  • Αστεροειδής γλυκάνισος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Νερό 400 ml
  1. Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το πράσο, μέχρι να μαλακώσει και έπειτα ρίχνουμε την κομμένη κολοκύθα, την Knorr Classique, το νερό, τον αστεροειδή γλυκάνισο, το γάλα και το αφυδατωμένο γάλα καρύδας αφήνοντας να μαγειρευτούν σιγά-σιγά.

    Μόλις τελειώσουμε το βράσιμο και έχει πήξει αρκετά, χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ τη σούπα, ώστε να γίνει βελούδινη, προσθέτοντας το αλάτι και την πάστα κίτρινο κάρυ.

    Έπειτα, σε μια μπασίνα μαρινάρουμε τις γαρίδες με το ξύσμα και τον χυμό lime μαζί με λίγο ελαιόλαδο για 5’. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες και από τις δυο πλευρές και σερβίρουμε μαζί με τα φύλλα κόλιανδρου, τη φέτα και τον κολοκυθόσπορο.