+

Για τα Λαχανικά

  • Καρότo κομμένο σε κύβους 280 γρ
  • Νεροκάρδαμο χωρίς τα κοτσάνια 280 γρ
  • Πιπεριές Φλωρίνης 280 γρ

Για τη Γέμιση

  • Κρόκοι αυγών 7 τεμ.
  • Ελάχιστο Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το Dressing

  1. Για τα Λαχανικά

    Μαγειρεύουμε τα καρότα στον ατμό για 15 λεπτά περίπου.
    Μπλανσάρουμε τα φύλλα του νεροκάρδαμου για 2 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και στεγνώνουμε. Εναλλακτικά, εάν δεν βρίσκουμε νεροκάρδαμο μπορούμε να δουλέψουμε 2/3 ρόκα ή 1/3 μαϊντανό. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ για 10-15 λεπτάκαιτις κλείνουμε ερμητικά με μεμβράνη, έτσι ώστε οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν να βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι φλούδες.
  2. Για τη Γέμιση

    Πολτοποιούμε το κάθε λαχανικό ξεχωριστά και προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας στο καρότο, και το 1/3 στο λιωμένο χορταρικό. Ρίχνουμε τη λιωμένη πιπεριά σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά της, την αφήνουμε να κρυώσει και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέτουμε από δύο κρόκους σε κάθε πουρέ και το τελευταίο το μοιράζουμε στον πουρέ των λαχανικών και της πιπεριάς. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και νοστιμίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
    Λαδώνουμε 4 φορμάκια για σουφλέ. Μοιράζουμε πρώτα τον πουρέ του καρότου, στη συνέχεια των λαχανικών και τελειώνουμε με τον πουρέ πιπεριάς. Ψήνουμε σε μπεν μαρί για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 160°.
  3. Για το Dressing

    Περνάμε πρώτα τα φιστίκια από μούλτι και στη συνέχεια τα σοτάρουμε, έτσι ώστε να πάρουμε όλα τα αρώματα του. Στη συνέχεια, ομογενοποιούμε το cream cheese με το φιστίκι και αραιώνουμε με νερό, μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
  4. Για το Σερβίρισμα

    Για να σερβίρουμε, ακουμπάμε σφιχτά ένα πιάτο πάνω από κάθε φόρμα, αναποδογυρίζουμε και κουνάμε απότομα για να ξεκολλήσεικαιστη συνέχεια, ντρεσάρουμε.
+