+

Για τα λαχανικά

  • Καρότo κομμένο σε κύβους 280 γρ
  • Νεροκάρδαμο χωρίς τα κοτσάνια 280 γρ
  • Πιπεριές Φλωρίνης 280 γρ

Για την γέμιση

  • Κρόκοι αυγών 7 τεμ.
  • Ελάχιστο Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το dressing

  1. Για τα λαχανικά

    Μαγειρεύουμε τα καρότα στον ατμό για 15 λεπτά περίπου.
    Τα φύλλα του νεροκάρδαμου τα μπλανσάρουμε για 2 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και στεγνώνουμε, εναλλακτικά εάν δεν βρίσκουμε νεροκάρδαμο μπορούμε να δουλέψουμε 2/3 ρόκα ή 1/3 μαϊντανό. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ για 10-15 λεπτά τις κλείνουμε ερμητικά με μεμβράνη έτσι ώστε οι υδρατμοί που θα εγκλωβιστούν θα βοηθήσουν να χαλαρώσουν οι φλούδες.
  2. Για την γέμιση

    Πολτοποιούμε το κάθε λαχανικό ξεχωριστά και προσθέτουμε το 1/3 της κρέμας στο καρότο, και το 1/3 στο λιωμένο χορταρικό. Ρίχνουμε τη λιωμένη πιπεριά σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ρουφήξει τα υγρά της, την αφήνουμε να κρυώσει και ενσωματώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέτουμε από δύο κρόκους σε κάθε πουρέ και το τελευταίο το μοιράζουμε στον πουρέ των λαχανικών και της πιπεριάς, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και νοστιμίζουμε με το μοσχοκάρυδο.
    Λαδώνουμε 4 φορμάκια για σουφλέ. Μοιράζουμε πρώτα τον πουρέ του καρότου, στη συνέχεια των λαχανικών και τελειώνουμε με των πουρέ τις πιπεριάς. Ψήνουμε σε Μπεν Μαρί για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 160 βαθμούς.
  3. Για το dressing

    Περνάμε πρώτα τα φιστίκια από μούλτι και στη συνέχεια τα σοτάρουμε έτσι ώστε να πάρουμε όλα τα αρώματα του. Στη συνέχεια ομογενοποιούμε το κρέμα τυρί με το φιστίκι και αραιώνουμε με νερό μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
  4. Πριν το σερβίρισμα

    Για να σερβίρουμε, ακουμπάμε σφιχτά ένα πιάτο πάνω από κάθε φόρμα, αναποδογυρίζουμε και κουνάμε απότομα για να ξεκολλήσει, στη συνέχεια ντρεσάρουμε.
+