Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα

Για τη γαρνιτούρα

  • Kale 500.0 γρ
  • Baby κόκκινα καρότα 200.0 τεμ.
  • Ελαιόλαδο
  • Βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    Σοτάρουμε 6 ψιλοκομμένες φέτες μπέικον μέχρι να καραμελώσει και το κρατάμε στην άκρη.

    Στο ίδιο τηγάνι καραμελώνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε καρέ, το σκόρδο και αρωματίζουμε με δεντρολίβανο. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γλασάρουν.

    Προσθέτουμε στο μείγμα των μήλων το μπέικον, το βρασμένο κόκκινο ρύζι και τα καρύδια και καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Στη συνέχεια ανοίγουμε το χοιρινό σε butterfly (πεταλούδα) και γεμίζουμε σε ολη την επιφάνεια την γέμιση και ρολάρουμε. Δένουμε με σπάγκο μαγειρικής, αλείφουμε με την wholegrainDijonmustard, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 για 1 ώρα και 25 λεπτά ή εως πάρουμε 69 βαθμούς στο κέντρο του ρολό.

  2. Για τη σάλτσα

    Κατεβάζουμε το ζωμό στο μισό, στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να καραμελώσει και προσθέτουμε τη μουστάρδα. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τη demiglace, τα υγρά από το χοιρινό και τον κατεβασμένο ζωμό. Καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνουμε να γλασάρει και στο τέλος δένουμε με παγωμένο βούτυρο.

  3. Για τη γαρνιτούρα

    Καθαρίζουμε και μπλανσάρουμε το κέιλ και στη συνέχεια το σοτάρουμε σε ελαιόλαδο με βούτυρο.

    Έπειτα, καθαρίζουμε και βράζουμε τα baby καρότα και τα καραμελώνουμε σε βούτυρο.

  4. Για το στήσιμο του πιάτου

    Τοποθετούμε το σοταρισμένο κέιλ στο πιάτο με τα καραμελωμένα καρότα και φέτες από το χοιρινό μας τελειώνουμε με τη γλασαρισμένη σάλτσα μας.