+

Για τη Σάλτσα με Κίτρινο Κάρυ

Για τον Αφρό Καρύδας

Για τον Ψητό Αστακό

  • Baby Αστακός 5 τεμ.
  1. Για τη Σάλτσα με Κίτρινο Κάρυ

    Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα wok, προσθέτουμε το κίτρινο κάρυ, σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αναμειγνύουμε το νερό με το αφυδατωμένο γάλα καρύδας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το γάλα για να μαλακώσει τους γρόμπους στο τηγάνι και τηγανίζουμε, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Βάζουμε και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Καρυκεύουμε με τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη.
  2. Για τον Αφρό Καρύδας

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε το νερό με το αφυδατωμένο γάλα καρύδας, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε κορν φλάουρ, για να πυκνώσει το μείγμα. Βάζουμε στην άκρη το μείγμα για να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε ένα σιφόν.
  3. Για τον Ψητό Αστακό

    Ζεσταίνουμε την ψησταριά και την αλείφουμε με λάδι. Καρυκεύουμε τον αστακό με αλάτι. Όταν η ψησταριά αρχίσει να ζεσταίνεται, τον ψήνουμε μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό σημείο. Τέλος, αφαιρούμε το κέλυφος από τη δαγκάνα του αστακού.
+