+

Σάλτσα κίτρινο κάρυ

Αφρός Καρύδας

Ψητός αστακός

  • Baby Αστακός 5 τεμ.
  1. Σάλτσα κίτρινο κάρυ

    Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα wok. Προσθέτουμε το κίτρινο κάρυ και σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Αναμειγνύουμε το νερό με το αφυδατωμένο γάλα καρύδας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο από το γάλα για να μαλακώσει τους γρόμπους στο τηγάνι και τηγανίζουμε μέχρι να βγάλει τα αρώματα του. Βάζουμε το υπόλοιπο από το γάλα, ανακατεύουμε και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Καρυκεύουμε με τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη.
  2. Αφρός Καρύδας

    Σε ένα μπολ, χτυπάμε το νερό με το αφυδατωμένο γάλα καρύδας μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα και το φέρνουμε σε σημείο βρασμού. Για να πυκνώσει το μείγμα βάζουμε κορν φλάουρ. Βάζουμε στην άκρη το μείγμα για να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε ένα σιφόν.
  3. Ψητός αστακός

    Ζεσταίνουμε την ψησταριά και την αλείφουμε με λάδι. Καρυκεύουμε τον αστακό με αλάτι. Όταν η ψησταριά αρχίσει να ζεσταίνετε τον ψήνουμε μέχρι να φτάσει στο κατάλληλο σημείο. Αφαιρούμε το κέλυφος από τη δαγκάνα του αστακού.
+