+

Για το Cheesecake

  • Μπισκότα βουτύρου, τριμμένα 300 γρ
  • Βούτυρο (ή μαργαρίνη), λιωμένο 90 γρ
  • Φύλλα ζελατίνης (5 φύλλα) 20 γρ
  • Κρέμα γάλακτος, ζεστή 480 γρ
  • Γιαούρτι στραγγιστό 250 γρ
  • Χυμός λεμονιού 20 γρ
  • Μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα 100 γρ
  • Ζάχαρη άχνη 80 γρ

Για το σιρόπι μύρτιλο

  • Μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα 200 γρ
  • Ζάχαρη 80 γρ
  • Χυμός λεμονιού 20 γρ
  • Νερό 100 γρ
  1. Για το Cheesecake

    Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 20 εκ. και πιέζουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

    Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας τα μέχρι να διαλυθούν.

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα το κρέμα τυρί, την άχνη, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος με τη ζελατίνη και τον χυμό λεμονιού. Χωρίζουμε το μείγμα σε 3 μπολ σε ίσες ακριβώς ποσότητες.

    Στο πρώτο μπολ προσθέτουμε τα μύρτιλα και 4 κουταλιές σιρόπι μύρτιλων και ανακατεύουμε καλά.

    Στο δεύτερο μπολ ρίχνουμε μια κουταλιά από το σιρόπι των μύρτιλων που έχει απομείνει και ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί ένα απαλό μοβ χρώμα.

    Το μείγμα στο τρίτο μπολ το αφήνουμε λευκό. Αδειάζουμε το πρώτο μείγμα με τα μύρτιλα στην φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για ½ ώρα μέχρι να σφίξει.

    Αδειάζουμε το δεύτερο μείγμα με το απαλό μοβ χρώμα και επαναφέρουμε τη φόρμα στο ψυγείο για ½ ακόμα ώρα.

    Τέλος, προσθέτουμε και την τελευταία λευκή δόση και αφήνουμε το γλυκό για 3 ώρες στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά.

  2. Για το σιρόπι μύρτιλο

    Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα μύρτιλα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει καλά και αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα σουρωτήρι. Πιέζουμε με ένα κουτάλι για να βγάλω όλο το χυμό και τον κρατάμε σε ένα μπολ.
+