+

Κάρυ

Μπανανόφυλλα

  • Φύλλα μπανάνας 2 τεμ.

Γέμιση

  1. Κάρυ

    Αναμειγνύουμε το αφυδατωμένο γάλα καρύδας με ζεστό νερό και το φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κόκκινο κάρυ και ανακατεύουμε καλά. Καρυκεύουμε με ζάχαρη και σάλτσα ψαριού. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Μπανανόφυλλα

    Ζεσταίνουμε τα φύλλα μπανάνας σε ένα ζεστό τηγάνι και τους δίνουμε κυκλική μορφή. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Γέμιση

    Κόβουμε το λυθρίνι σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το ζεστό κόκκινο κάρυ και ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε τα κομμένα τα φύλλα καφίρ, τα κρεμμύδια και τις κόκκινες πιπεριές και το αφήνουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά.
    Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και το δένουμε με το ρυζάλευρο.
    Γεμίζουμε τα φύλλα μπανάνας με το μείγμα και καρυκεύουμε με τα φύλλα καφίρ και τις κόκκινες πιπεριές. Τα μαγειρεύουμε στον ατμό. Τα αφαιρούμε όταν είναι έτοιμα και τα περιχύνουμε με το πυκνό μείγμα από γάλα καρύδας, γαρνίρουμε και σερβίρουμε αμέσως.
+