Αιγαιοπελαγίτικο Bowl
Αιγαιοπελαγίτικο buddha bowl με καρδιές αγκινάρας, κολοκυθάκια, χαλούμι & δροσερό dressing με ταχίνι!

Συστατικά
Για το Φαγόπυρο
-
Φαγόπυρο 200 γρ
Για τη Σάλτσα Ταχίνι
-
Ταχίνι 60 γρ
-
Χυμός λεμονιού 40 γρ
-
Ελαιόλαδο 110 γρ
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Τριμμένο Πεκορίνο Αμφιλοχίας 50 γρ
-
Μέλι 20 γρ
Για τα Κολοκυθάκια και το Χαλούμι
-
Τυρί πεκορίνο 50 γρ
-
Κολοκύθι 150 γρ
-
Γαλέτα Panko 200 γρ
-
Πιπέρι
-
Χαλούμι 250 γρ
Για το Bowl
-
Ψητές κόκκινες πιπεριές 2 τεμ.
-
Καρδίες αγκινάρας 180 γρ
-
Τοματίνια 200 γρ
-
Ελιές (κατα προτίμηση θρούμπες θάσου) 100 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το Φαγόπυρο
Βράζουμε το φαγόπυρο βάσει της συνταγής που αναγράφεται στην συσκευασία. -
Για τη Σάλτσα Ταχίνι
Δημιουργούμε το dressing, βάζοντας όλα τα υλικά σε μπλέντερ και ομογενοποιούμε. -
Για τα Κολοκυθάκια και το Χαλούμι
Στη συνέχεια, κόβουμε τα κολοκύθια σε ροδέλες και περνάμε πρώτα από το γάλα καρύδας και μετά από το μείγμα του πάνκο με το κορν φλάουρ, το πεκορίνο, το αλάτι και το πιπέρι. Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και διατηρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τηγανίζουμε και τις φέτες από το χαλούμι.
-
Για το Bowl
Σε μπολ, βάζουμε πρώτα το φαγόπυρο, τις καρδιές αγκινάρας, την ψητή πιπεριά κομμένη ζουλιέν, τις ελιές, τα τοματίνια, τα κολοκύθια, το ψητό χαλούμι και τελειώνουμε με το dressing από ταχίνι.
Ντεκοράρουμε με τσιπς πίτας.