+

Για το Κράμπλ

  • Ζάχαρη μαύρη 65 γρ
  • Φυστίκι Αιγίνης ανάλατο 100 γρ
  • Ζάχαρη άχνη 65 γρ
  • Αλεύρι 150 γρ
  • Βούτυρο 125 γρ

Για την Κρέμα

Για τα Αχλάδια

  • Αχλάδι 6 τεμ.
  • Ζάχαρη 110 γρ
  • Ξυλάκι Κανέλλας 1 τεμ.
  • Γαρύφαλλο 7 τεμ.
  • Κόκκινο κρασί 750 ml
  • Ξύσμα λεμονιού 1 τεμ.
  • Ξύσμα Πορτοκάλι 1 τεμ.
  1. Για το Κράμπλ

    Πρώτα, κάνουμε σκόνη το φυστίκι, στη συνέχεια ομογενοποιούμε όλα τα υλικά μαζί, περνάμε από χοντρή σίτα και διατηρούμε στην κατάψυξη. Ψήνουμε στους 170° για 15 λεπτά.
  2. Για την Κρέμα

    Κάνουμε infusion με τα 150 γρ κρέμας, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα. Έπειτα, προσθέτουμε τη ζελατίνη, το κρέμα τυρί και την υπόλοιπη κρέμα και ομογενοποιούμε. Διατηρούμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 5 ώρες και στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ.
  3. Για τα Αχλάδια

    Δίνουμε μια βράση στο κρασί με τη ζάχαρη, στη συνέχεια προσθέτουμε τα καθαρισμένα αχλάδια, τα μπαχαρικά και σκεπάζουμε με λαδόκολλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ποσάρουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί τα αχλάδια, περνάμε τα υγρά από εταμίν και δένουμε με κορν φλάουρ.
  4. Για την Παρουσίαση

    Στο κάτω μέρος τοποθετούμε το κράμπλ, στη συνέχεια το γεμιστό αχλάδι με την κρέμα μας και τελειώνουμε με τη σάλτσα κρασιού.
+