+

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση

    Ετοιμάζουμε το κόκκινο ρύζι και ταυτόχρονα βάζουμε τα αποξηραμένα πορτσίνι να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 30'. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε το υγρό τους και τα ψιλοκόβουμε. Αφαιρούμε τα κοτσάνια από 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι τα 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τις φέτες από τα μανιτάρια και τα πορτσίνι, μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρό καστανό χρώμα.

    Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι (που έχουμε λιώσει στο μπλέντερ) και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε ανακατεύοντας, μέχρι να πιουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών με το υγρό των πορτσίνι σταδιακά. Όταν το ρύζι αρχίσει να μαλακώνει, προσθέτουμε τα κάστανα, κομμένα σε τέταρτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι γίνει το ρύζι.

  2. Tip

    Προσθέτουμε, αν θέλουμε, τριμμένη παρμεζάνα και 4-5 σταγόνες λάδι τρούφας. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τα σοταρισμένα μανιτάρια.

  3. Εναλλακτικά

    Εναλλακτικά των μανιταριών πορτομπέλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λευκά.