Σιγοψημένη Πανσέτα με Σάλτσα Πετιμέζι και Knorr Γλυκιά Σάλτσα Σόγιας πάνω σε Κρέμα Φάβας και Καραμελωμένα Κρεμμυδάκια
Σέρβιρε την πανσέτα, όπως ποτέ ξανά!

Συστατικά
Εκτέλεση
-
χοιρινή κοιλιά με το δέρμα 1500 γρ
-
Αλάτι 180 γρ
-
Ζάχαρη 60 γρ
-
Νερό 2 l
-
Κρεμμυδάκια εσαλότ, βρασμένα και κομμένα στη μέση 180 γρ
-
Καστανή ζάχαρη 20 γρ
-
Λευκό μπαλσάμικο 20 γρ
-
Πετιμέζι 70 γρ
-
Χυμός ξινόμηλου 150 ml
-
Μηλόξιδο 40 ml
-
Μαραθόσπορος
-
κόκκους Πιπέρι
-
Φάβα 300 γρ
-
Καρότο
-
Κρεμμύδι 1 τεμ.
-
Σέλερι 1 τεμ.
-
Ελαιόλαδο 50 ml
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το νερό μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και μόλις διαλυθούν βάζουμε μέσα την πανσέτα και την αφήνουμε για 12 ώρες. Έπειτα τη στεγνώνουμε και την τοποθετούμε σε σακούλες vacuum. Κλείνουμε μέχρι το τέρμα και ψήνουμε για 13 ώρες στους 82°C. Αφού ψηθεί, αφαιρούμε τις σακούλες και τις αφήνουμε για 15’ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για να τις βάλουμε στη συνέχεια σε πάγο και νερό.
Για τη σάλτσα εξατμίζουμε τον χυμό μήλου σε μια κατσαρόλα, ώστε να μείνει το 1/3, ρίχνουμε το μηλόξιδο και εξατμίζουμε ξανά για να μείνει και πάλι το 1/3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε να συμπυκνωθούν.
Για τη φάβα βράζουμε τη φάβα μαζί με τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει και γίνει ελαφρύς χυλός, τη ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε πολύ καλά προσθέτοντας 50 ml ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια φτιάχνουμε μια ελαφριά καραμέλα σε ένα τηγανάκι, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αφήνουμε για περίπου 20’’ και σβήνουμε με το ξίδι. Έπειτα προσθέτουμε την πικάντικη σάλτσα με τσίλι, σόγια και λαχανικά. Γλασάρουμε και αφαιρούμε.