Σολομός στον Ατμό με Πικάντικη Πάστα από Μαύρα Φασόλια και Τζίντζερ
Δεν θέλει πολυπλοκότητα όταν πρόκειται να δημιούργήσες ένα πιάτο. Φτάνει να προσθέσεις μικρές λεπτομέρεις που θα το απογειώσουν γευστικά, όπως σε αυτή τη συνταγή όπου το τζίντζερ και τα μαύρα φασόλια σε συνδυασμό με το σολομό δημιουργούν ένα άκρως γευστικό αποτέλεσμα!

Συστατικά
Εκτέλεση
-
σολομός των 150 γρ. 12 τεμ.
-
Φύλλα κόλιανδρο
-
Κόκκινες γλυκές πιπεριές
-
Ρέβα
-
Μαύρα φασόλια αποξηραμένα, αλατισμένα 300 γρ
-
Τζίντζερ ψιλοκομμένο 200 γρ
-
Πιπεριά τσίλι 5 τεμ.
-
Ζάχαρη καρύδας 200 γρ
-
Σπορέλαιο
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε ζεστό νερό να μουλιάσουν για περίπου 12’. Μετά τα στραγγίζουμε, αφαιρούμε τελείως το νερό και τα χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ ή τα ψιλοκόβουμε πολύ καλά.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το τζίντζερ, τις πιπεριές τσίλι και τo Knorr Primerba Πάστα Σκόρδο.
Έπειτα, προσθέτουμε την πάστα φασολιών, Knorr Sweet Soy Sauce, τη ζάχαρη και το Knorr Coconut Milk Powder και αφήνουμε να πάρει μια καλή βράση, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε λίγο από το υγρό που μουλιάσαμε τα φασόλια και αφήνουμε να πάρει άλλη μια βράση.
Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε ξύλινα ταψάκια για ψήσιμο στον ατμό. Αλείφουμε από πάνω την πάστα και ψήνουμε στον ατμό καλυμμένο, για περίπου 10’.
Σερβίρουμε και βάζουμε μια σαλάτα με τα φύλλα του κόλιανδρου, την ψιλοκομμένη ρέβα και τις γλυκιές πιπεριές.