Menu
ΠΟΝΤΟΙ

Συστατικά

+

Εκτέλεση

Στάδια εκτέλεσης

  1. Εκτέλεση

    1. Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τα 100 μλ νερό και τη ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας μας) να βράσουν, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί. Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει.
    2. Ετοιμάζουμε τις πέρλες: Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το 1 λίτρο νερό να βράσει και έπειτα ανακατεύουμε μέσα τις πέρλες ταπιόκας. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά το κατσαρολάκι, κλείνουμε το καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη για άλλα 10 λεπτά. Σουρώνουμε τις πέρλες και τις ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι που ετοιμάσαμε νωρίτερα. Τις αφήνουμε μέσα στο σιρόπι για τουλάχιστον 30 λεπτά, ως και για 4-5 ώρες.
    3. Βυθίζουμε 4 φακελάκια GreenTeaSenchaμέσα στα 600 μλ βραστό νερό. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ζάχαρη ή άλλο γλυκαντικό της αρεσκείας μας.
    4. Περιμένουμε 4-5, αφαιρούμε τα φακελάκια και αφήνουμε το τσάι να κρυώσει καλά.
    5. Για το σερβίρισμα, χρησιμοποιούμε ψηλά ποτήρια μεγάλου μεγέθους. Σε κάθε ποτήρι, βάζουμε περίπου 2 κτσ πέρλες.
    6. Προσθέτουμε πρώτα τον πάγο, έπειτα το τσάι και τέλος το γάλα. 
  2. Tip

    1. Τις πέρλες ταπιόκας για bubbletea θα τις βρούμε σε ασιατικά παντοπωλεία ή στο διαδίκτυο.
    2. Αν θέλουμε να αποφύγουμε τη διαδικασία με τις πέρλες, μπορούμε να αγοράσουμε συσκευασμένες πέρλες στιγμής, προβρασμένες, που χρειάζονται μόνο μούλιασμα σε βραστό νερό για 2-3’.
  3. Προσοχή

    Σερβίρουμε με καλαμάκι έξτρα φαρδιάς διαμέτρου. Τα συνηθισμένα καλαμάκια δεν χωράνε τις πέρλες.