Κερκυραϊκό Μπουρδέτο
Ένα παραδοσιακό, πιάτο του Ιονίου. Μια θαλασσινή, πικάντικη γεύση από την Κέρκυρα στο πιάτο σας.

Συστατικά
Κερκυραϊκό Μπουρδέτο
Εκτέλεση


Εκτέλεση
-
Σκορπίνες 1.0 kg
-
κόκκινο πιπέρι γλυκό 5.0 γρ
-
Κρασί λευκό 50.0 γρ
-
Hellmann's Hot Sauce 95ml 30.0 γρ
-
πεπεροτσίνο 1.0 τεμ.
-
Αλάτι
-
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
δάφνη
Στάδια εκτέλεσης
-
Εκτέλεση
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο και συνεχίζονταςτ ο σοτάρισμα προσέχουμε να μην μας αρπάξει το πιπέρι. Αρωματίζουμε με το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά, σβήνουμε με το κρασί, καρυκεύουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την Hot Sauce καιτελειώνουμε με τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσει για μίση ώρα περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ψάρι και βράζουμε για 15-20 λεπτά (μεγάλη προσοχή δεν ανακατεύουμε με κουτάλα).
Η χρήση δάφνης είναι προαιρετική.