+

Εκτέλεση

  1. Εκτέλεση

    Καθαρίζουμε το κοτόπουλο από πέτσες και τυχόν λίπος. Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές.

    Μαρινάρουμε αναμειγνύοντας το με το σκόρδο και το τζίντζερ πολτοποιημένο, 1 κουταλάκι κουρκουμά, το κοκκινοπίπερο, την κανέλα, το γαρίφαλο και την μισή ποσότητα του γιαουρτιού.

    Ανακατεύουμε και αφήνουμε το κοτόπουλο για 2 περίπου ώρες, σκεπασμένο, στο ψυγείο.

    Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το λάδι που επιλέξαμε και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά.

    Το κάνουμε σταδιακά σε υψηλή θερμοκρασία γιατί δεν θέλουμε να βράσει το κοτόπουλο αλλά να ψηθεί.

    Το κρατάμε ζεστό στην άκρη.

    Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε το κοτόπουλο.

    Προσθέτουμε τον ζωμό, το γάλα καρύδας και τον υπόλοιπο κουρκουμά.

    Βράζουμε για 15 λεπτά.

    Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα 150 γρ γιαουρτιού και ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

+