+

Για τη σάλτσα

  1. Για τη σάλτσα

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο και όταν αυτό καραμελώσει αρωματίζουμε με σκόρδο. Προσθέτουμε τους κόκκους του καφέ και όλα τα στεγνά υλικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Στη συνέχεια, φλαμπάρουμε με το ξύδι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μείγμα από το fond. Καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Γλασάρουμε τη σάλτσα και την περνάμε από εταμίν. Ενισχύουμε την γεύση της με το ξύσμα του λεμονιού και τα φύλλα του κόλιανδρου
  2. Για τις μπριζόλες

    Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και αλείφουμε καλά τις μπριζόλες. Τις αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 2 ώρες για να μαριναριστούν και τις βγάζουμε 45' πριν το ψήσιμο, για να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Τις ψήνουμε σχετικά κοντά στη φωτιά, ώστε να ψηθούν εξωτερικά, μένοντας όσο ζουμερές και κόκκινες θέλουμε εσωτερικά.
+