+

Για τους ντολμάδες

Για τη σως από ούζο

  • Ούζο 2 tbsp
  • Χυμός από λεμόνι
  • Σκελίδα σκόρδο 1 τεμ.
  • Αλάτι
  • Μάραθος ψιλοκομμένος 2 tbsp
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  1. Για τους ντολμάδες

    Ετοιμάζουμε το κους-κους και έπειτα προσθέτουμε τα θαλασσινά χοντροκομμένα, το εστραγκόν, το σχοινόπρασο, το ξύσμα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Μπλανσάρουμε σε αλατισμένο νερό τα φύλλα μαρουλιού και στη συνέχεια τυλίγουμε με το μείγμα. Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε καλάθι ατμού και αχνίζουμε για περίπου 15’-20’, ανάλογα με το πάχος τους.
  2. Για τη σως από ούζο

    Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το ούζο, το λιωμένο σκόρδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε τον μάραθο και ανακατεύουμε ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Σερβίρουμε με τη σάλτσα και καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο μάραθο.
+