Menu
+

Για το σολομό

  • Αλάτι χοντρό 300.0 γρ
  • Φιλέτα Σολομού 6.0 τεμ.
  • Κόλιανδρος χονδροσπασμένος 25.0 γρ
  • Ξύσμα Πορτοκάλι 4.0 τεμ.

Για τη σάλτσα

Για τα λαχανικά SHITAKE

  • Κρεμμύδι, χοντροκομμένο 100.0 γρ
  • Σιτάκε 450.0 γρ
  • Καρότο 150.0 γρ
  • 1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
  • Σουσάμι 60.0 γρ
  • Σκελίδα σκόρδο 1.0 τεμ.
  • Σησαμέλαιο 30.0 ml
  • Λάχανο χοντροκομμένο 100.0 γρ
  • Μπρόκολο 100.0 γρ
  1. Για το σολομό

    Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού για 10 λεπτά στο αλάτι, το ξύσμα και τον κόλιανδρο. Μόλις περάσουν τα δέκα λεπτά αφαιρούμε από το αλάτι και ξεπλένουμε.
  2. Για τη σάλτσα

    Έπειτα για την σάλτσα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκάλι να βράσει μαζί με το χυμό lime και το χυμό ginger. Μόλις συμπυκνωθεί στο 1/3 προσθέτουμε την bisque και βράζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την teriyaki και την chilly tomato και δένουμε τη σάλτσα στην επιθυμητή πυκνότητα με το κορν φλαουρ. Σοτάρουμε τον σολομό από την πέτσα να γίνει crispy και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο.
  3. Για τα λαχανικά SHITAKE

    Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε εν συνεχεία το λάχανο, το καρότο και το μπρόκολο. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και περιμένουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με τη σόγια και τη spicy σάλτσα. Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σουσάμι.