Σολομός Ψητός, Shitake, Λαχανικά και σάλτσα Teriyaki-Lime
Συνδυασμός ψητού σολομού και υπέροχων λαχανικών. Γευστική απογείωση!

Συστατικά
Σολομός Ψητός, Shitake, Λαχανικά και σάλτσα Teriyaki-Lime
−
+
€738.6
Για το σολομό
Αλάτι χοντρό
/γρ
300.0 γρ
0%
Φιλέτα Σολομού
/τεμ.
6.0 τεμ.
0%
Κόλιανδρος χονδροσπασμένος
/γρ
25.0 γρ
0%
Ξύσμα Πορτοκάλι
/τεμ.
4.0 τεμ.
0%
Για τη σάλτσα
Knorr Υγρός Ζωμός Τελειώματος Οστρακοειδή 1 lt
/ml
350.0 ml
0%

Knorr Σάλτσα Τεριγιάκι 1,23 lt
/γρ
60.0 γρ
0%

Χυμό Πορτοκάλι
/γρ
90.0 γρ
0%
Χυμό λάιμ
/γρ
50.0 γρ
0%
Χυμός τζίντζερ
/γρ
15.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι 1 lt
/γρ
35.0 γρ
0%

Κορν φλάουρ
/γρ
0.0 γρ
0%
Για τα λαχανικά SHITAKE
Κρεμμύδι, χοντροκομμένο
/γρ
100.0 γρ
0%
Σιτάκε
/γρ
450.0 γρ
0%
Καρότο
/γρ
150.0 γρ
0%
1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
/τεμ.
0.0 τεμ.
0%
Σουσάμι
/γρ
60.0 γρ
0%
Knorr Πικάντικη Σάλτσα με Τσίλι, Σόγια και Λαχανικά 1 lt
/γρ
40.0 γρ
0%

Σκελίδα σκόρδο
/τεμ.
1.0 τεμ.
0%
Σησαμέλαιο
/ml
30.0 ml
0%
Λάχανο χοντροκομμένο
/γρ
100.0 γρ
0%
Μπρόκολο
/γρ
100.0 γρ
0%
Knorr Σάλτσα Σόγιας 1,3 kg
/γρ
40.0 γρ
0%

/
Για το σολομό
-
Αλάτι χοντρό 300.0 γρ
-
Φιλέτα Σολομού 6.0 τεμ.
-
Κόλιανδρος χονδροσπασμένος 25.0 γρ
-
Ξύσμα Πορτοκάλι 4.0 τεμ.
Για τη σάλτσα
-
Χυμό Πορτοκάλι 90.0 γρ
-
Χυμό λάιμ 50.0 γρ
-
Χυμός τζίντζερ 15.0 γρ
-
Κορν φλάουρ
Για τα λαχανικά SHITAKE
-
Κρεμμύδι, χοντροκομμένο 100.0 γρ
-
Σιτάκε 450.0 γρ
-
Καρότο 150.0 γρ
-
1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
-
Σουσάμι 60.0 γρ
-
Σκελίδα σκόρδο 1.0 τεμ.
-
Σησαμέλαιο 30.0 ml
-
Λάχανο χοντροκομμένο 100.0 γρ
-
Μπρόκολο 100.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το σολομό
Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού για 10 λεπτά στο αλάτι, το ξύσμα και τον κόλιανδρο. Μόλις περάσουν τα δέκα λεπτά αφαιρούμε από το αλάτι και ξεπλένουμε. -
Για τη σάλτσα
Έπειτα για την σάλτσα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκάλι να βράσει μαζί με το χυμό lime και το χυμό ginger. Μόλις συμπυκνωθεί στο 1/3 προσθέτουμε την bisque και βράζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την teriyaki και την chilly tomato και δένουμε τη σάλτσα στην επιθυμητή πυκνότητα με το κορν φλαουρ. Σοτάρουμε τον σολομό από την πέτσα να γίνει crispy και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο. -
Για τα λαχανικά SHITAKE
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε εν συνεχεία το λάχανο, το καρότο και το μπρόκολο. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και περιμένουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με τη σόγια και τη spicy σάλτσα. Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σουσάμι.