Σολομός Ψητός, Shitake, Λαχανικά και σάλτσα Teriyaki-Lime
Συνδυασμός ψητού σολομού και υπέροχων λαχανικών. Γευστική απογείωση!

Συστατικά
Για το σολομό
-
Αλάτι χοντρό 300 γρ
-
Φιλέτα Σολομού 6 τεμ.
-
Κόλιανδρος χονδροσπασμένος 25 γρ
-
Ξύσμα Πορτοκάλι 4 τεμ.
Για τη σάλτσα
-
Χυμό Πορτοκάλι 90 γρ
-
Χυμό λάιμ 50 γρ
-
Χυμός τζίντζερ 15 γρ
-
Κορν φλάουρ
Για τα λαχανικά SHITAKE
-
Κρεμμύδι, χοντροκομμένο 100 γρ
-
Σιτάκε 450 γρ
-
Καρότο 150 γρ
-
1/2 Μάτσο Κόλιανδρο
-
Σουσάμι 60 γρ
-
Σκελίδα σκόρδο 1 τεμ.
-
Σησαμέλαιο 30 ml
-
Λάχανο χοντροκομμένο 100 γρ
-
Μπρόκολο 100 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για το σολομό
Τοποθετούμε τα φιλέτα του σολομού για 10 λεπτά στο αλάτι, το ξύσμα και τον κόλιανδρο. Μόλις περάσουν τα δέκα λεπτά αφαιρούμε από το αλάτι και ξεπλένουμε. -
Για τη σάλτσα
Έπειτα για την σάλτσα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το χυμό πορτοκάλι να βράσει μαζί με το χυμό lime και το χυμό ginger. Μόλις συμπυκνωθεί στο 1/3 προσθέτουμε την bisque και βράζουμε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την teriyaki και την chilly tomato και δένουμε τη σάλτσα στην επιθυμητή πυκνότητα με το κορν φλαουρ. Σοτάρουμε τον σολομό από την πέτσα να γίνει crispy και συνεχίζουμε το ψήσιμο στον φούρνο. -
Για τα λαχανικά SHITAKE
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κ το σκόρδο. Προσθέτουμε εν συνεχεία το λάχανο, το καρότο και το μπρόκολο. Μόλις μαλακώσουν λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο αλάτι και περιμένουμε να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με τη γλυκιά σόγια και τη spicy. Τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και το σουσάμι.