+

Για το σουφλέ τυριών

  • Φρέσκα Αυγά 3 τεμ.
  • Γάλα 600 ml
  • Βούτυρο 80 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ψωμί χωρίς γλουτένη 350 γρ
  • Ελληνικά τριμμένα τυριά (Γραβιέρα, Πεκορίνο Αμφιλοχίας, Κασέρι, Κεφαλογραβιέρα) 500 γρ
  • Φέτες φουαντρέ χοιρινό 10 τεμ.
  1. Για το ψωμί

    Κόβουμε τα ψωμιά σε κυβάκια.
  2. Για το σουφλέ τυριών

    Ζεσταίνουμε το γάλα με το Cream Cheese σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το μισό βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Χτυπάμε τα αυγά, τα ανακατεύουμε με το μείγμα του γάλακτος και αλατοπιπερόνουμε.

    Σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε το 1/3 του ψωμιού. Σκορπίζουμε το 1/3 των τυριών και του ζαμπόν και περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος.

    Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας, τελειώνοντας με τα τελευταία τυριά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για περίπου 35-40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.
  3. Παρουσίαση

    Μπορείτε να το σερβίρετε με μια δροσερή πράσινη σαλάτα για να ισορροπήσει τη λιπαρότητα των τυριών.
+