Menu
+

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • Kόκκινα κρεμμύδια 4 τεμ.
  • Βούτυρο 20 γρ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα

  • κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 τεμ.
  • Ελαιόλαδο 30 γρ
  • Τοματίνια 200 γρ
  • Κρασί λευκό 30 γρ
  • Ζάχαρη 5 γρ
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Για το τελείωμα του πιάτου

  • Καραμελωμένα κρεμμύδια
  • Φέτα 300 γρ
  • Τοματίνια
  1. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

    Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια κόβουμε ζουλιέν και σοτάρουμε στο βούτυρο, κλείνουμε το καπάκι τις κατσαρόλας και σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  2. Για την σάλτσα

    Για την σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα τοματίνια, σβήνουμε με το κρασίκαι καρυκεύουμε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Προσθέτουμε το σκόρδο και το θυμάρι και τελειώνουμε με τη hot sauce. Τέλος, αφήνουμε να γλασάρει η σάλτσα.
  3. Για το τελείωμα του πιάτου

    Τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος τη φέτα, τη σάλτσα και τα τοματίνια με το τσαμπίκαιψήνουμε σεπροθερμασμένοφούρνο στους 180°C.

    Ντεκοράρουμε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια.