Menu
+

Για τη Σούπα

  • Galangal, σε κομμάτια 70 γρ
  • Κοτσάνι λεμονόχορτου 3 τεμ.
  • Μπούτι κοτόπουλο 1400 γρ
  • Νερό 1800 ml
  • Ρίζες κόλιανδρου, καθαρισμένες 20 γρ
  • Φρέσκα φύλλα καφίρ, κομμένα σε λεπτές φέτες 10 τεμ.
  • Κόκκινη καυτερή πιπεριά 8 γρ
  • Άγρια μανιτάρια 425 γρ
  • Oyster μανιτάρια 400 γρ
  • Σάλτσα ψαριού 30 γρ
  1. Για τη Σούπα

    Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το galamgal, το λεμονόχορτο και το μπούτι κοτόπουλου και σιγοβράζουμε. Προσθέτουμε τον επαγγελματικό ζωμό κοτόπουλου σε gel και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφαιρούμε ένα μέρος του μείγματος, προσθέτουμε το αφυδατωμένο γάλα καρύδας καιανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις ρίζες κόλιανδρου τα φύλλα καφίρ, τις κόκκινες καυτερές πιπεριές και τα δύο είδη μανιταριών. Καρυκεύουμε με την σάλτσα ψαριού και σερβίρουμε.