"Tom Kha Kai" Thai Κοτόπουλο με Γάλα Καρύδας
Ένα πιάτο με αρωματικά βότανα και μπαχαρικά. Aυτή η ζεστή και παράλληλα ξινή Ταϊλανδέζικη σούπα φτιάχνεται παραδοσιακά με κοτόπουλο!

Συστατικά
"Tom Kha Kai" Thai Κοτόπουλο με Γάλα Καρύδας
−
+
€0.0
Για τη Σούπα
Galangal, σε κομμάτια
/γρ
70.0 γρ
0%
Κοτσάνι λεμονόχορτου
/τεμ.
3.0 τεμ.
0%
Μπούτι κοτόπουλο
/γρ
1400.0 γρ
0%
Knorr Αφυδατωμένο Γάλα Καρύδας 1 Kg
/γρ
225.0 γρ
0%

Νερό
/ml
1800.0 ml
0%
Knorr Επαγγελματικός Ζωμός Κοτόπουλου σε Gel 800 gr
/γρ
60.0 γρ
0%

Ρίζες κόλιανδρου, καθαρισμένες
/γρ
20.0 γρ
0%
Φρέσκα φύλλα καφίρ, κομμένα σε λεπτές φέτες
/τεμ.
10.0 τεμ.
0%
Κόκκινη καυτερή πιπεριά
/γρ
8.0 γρ
0%
Άγρια μανιτάρια
/γρ
425.0 γρ
0%
Oyster μανιτάρια
/γρ
400.0 γρ
0%
Σάλτσα ψαριού
/γρ
30.0 γρ
0%
/
Για τη Σούπα
-
Galangal, σε κομμάτια 70.0 γρ
-
Κοτσάνι λεμονόχορτου 3.0 τεμ.
-
Μπούτι κοτόπουλο 1400.0 γρ
-
Νερό 1800.0 ml
-
Ρίζες κόλιανδρου, καθαρισμένες 20.0 γρ
-
Φρέσκα φύλλα καφίρ, κομμένα σε λεπτές φέτες 10.0 τεμ.
-
Κόκκινη καυτερή πιπεριά 8.0 γρ
-
Άγρια μανιτάρια 425.0 γρ
-
Oyster μανιτάρια 400.0 γρ
-
Σάλτσα ψαριού 30.0 γρ
Στάδια εκτέλεσης
-
Για τη Σούπα
Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το galamgal, το λεμονόχορτο και το μπούτι κοτόπουλου και σιγοβράζουμε. Προσθέτουμε τον επαγγελματικό ζωμό κοτόπουλου σε gel και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφαιρούμε ένα μέρος του μείγματος, προσθέτουμε το αφυδατωμένο γάλα καρύδας καιανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Βάζουμε το μείγμα που φτιάξαμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τις ρίζες κόλιανδρου τα φύλλα καφίρ, τις κόκκινες καυτερές πιπεριές και τα δύο είδη μανιταριών. Καρυκεύουμε με την σάλτσα ψαριού και σερβίρουμε.